Alergije

Alergije so posledica in ne vzrok zato, če se srečujemo z alergijami moramo začeti pri celjenju vzrokov in ne pri celjenju zgolj simptomov oziroma reakcij, ki se kažejo kot neke vrste alergija. Alergije so odraz odnosa, ki ga imamo do sebe.

Se ne znate zaščititi pred drugimi in dovoljujete, da smo v podrejenem položaju in delamo tisto, kar od nas zahtevajo ali pričakujejo drugi? Kaj je tisto, česar ne zmorete videti in sprejeti?

Če ne sledimo svoji duši in svoji lastni poti, če se podrejamo drugim in nimamo volje in moči, da bi sledili sebi, ampak sledimo potrebam in željam drugih, se v notranjosti začne kopičiti jeza, nezadovoljstvo in agresivnost. Marsikdo nosi v sebi vzorec, da je jeza nekaj »grdega«, da ni dovoljena, da si »slaba oseba«, če jo izraziš in tako se vsa jeza usmeri vase in vsa ta vase usmerjena jeza in agresija se na koncu začne kazati v različnih oblikah kot alergija. Vse kar nočemo, ne zmoremo ali si ne upamo pogledati in predelati na duševni ravni, se izrazi na telesu kot težava, bolečina, srbečica ali druge vrste alergija.

Za ublažitev najhujših akutnih alergijskih težav, kot so srbenje okoli oči ali drugod po telesu, alergijski astmatični napadi, smrkanje, kihanje vam bodo pomagale Rešilne kapljice. Če pa želite pogledati globlje in zaceliti vzrok nastanka alergij, pa svetujem Bachovo osebno mešanico, katero pripravim glede na vašo stanje. V tem primeru vam bodo kapljice pomagale ozavestiti nekonstruktivne vzorce vedenja, čustvovanja in razmišljanja, ki so vas pripeljali do alergij in jih nadomestili s ustreznejšimi. Nobeno čustvo ni boljše ali slabše od drugega, niti ni pozitivno ali negativno.

Pomembno je, da se zavedamo čustev, ki jih nosimo, da si jih dovolimo pogledati in z njimi ravnati na konstruktiven način, kajti vsa potlačena čustva in čustva, ki jih ne želite pogledati in se z njimi soočiti se v končni obliki začnejo izražati na telesni ravni v obliki raznih težav, bolečin ali alergij.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja