English English Slovenian Slovenian

BACHOVE KAPLJICE

V tridesetih letih prejšnjega stoletja je dr. Edward Bach v Angliji objavil prve študije o cvetnih esencah in svetu pokazal, da ima vsaka rastlina edinstveno vibracijo lastnosti, ki jih je mogoče zapisati kot informacijo v molekule vode in se tako prenašajo v naše telo. Še danes so znane po celem svetu pod imenom Bachove kapljice oziroma Bachova cvetna  terapija.

Dr. Edward Bach na bolezen ni gledal, kot na "disfunkcijo človeškega stroja", ampak kot učinek disharmonije med telesom in duhom. Simptomi bolezni so bili zunanji izraz, telesna manifestacija negativnih čustvenih stanj. Njegov postulat je bil "Zdravite osebo, ne bolezni".

Add Your Heading Text Here

BACHOVE KAPLJICE ZA ODRASLE

Bachove rože s svojimi vibracijami vzpostavljajo harmonijo med telesom, umom in dušo. Npr. strah v pogum; brezup v upanje; obup v zaupanje; osamljeno v občutek pripadnosti; tesnobo v občutek varnosti; pesimizem v vero; krivdo v odpuščanje itd. Negativna čustvena stanja niso simptomi, ki bi jih energijsko vzdrževali. Namesto tega jih preplavijo harmonične vibracije energije, ki jih po Bachu stopijo kot sneg na soncu. So odlična pomoč pri vseh čustvenih stiskah in osebnostnem razvoju. Pomagale vam bodo, da boste znova našli stik in povezanost s sabo in svoji življenjskim namenom.

BACHOVE KAPLJICE ZA OTROKA

Otroci, ki ne znajo ali ne zmorejo izražati svojih občutkov se znajdejo v notranji stiski, ki jo izražajo preko vedenj, ki so marsikdaj videna kot negativna. Bachove kapljice so jim v veliko pomoč, saj jim pomagajo, da se naučijo na konstruktiven način izražati in sproščati svoja čustvena stanja in notranje stiske. Pomagajo jim pri osebni postavitvi, pri razvijanju lastnih potencialov, pri samozavesti, pri občutkih žalosti, pri vstopu v vrtec itd. Pomagajo jim pri vseh čustvenih stiskah, ki jih doživljajo in jih ne znajo ali ne zmorejo izraziti. Bachove kapljice svetujem otroku v prehodnih obdobjih, kot so: rast zobkov, odhod v vrtec, puberteta, prvo mesečno perilo.

BACHOVE KAPLJICE ZA DOJENČKA

Ko pride duša v zemeljsko raven bivanja, mora čez porodni kanal, ker zanjo predstavlja velik stres. Iz varnega okolja, v katerem biva 9 mesecev pride v svet, kjer je kar naenkrat toliko več dražljajev, zvokov in dotikov. Vse to je za novorojenega otroka stresno, saj je njegov sistem še nerazvit in nezaščiten. Bachove kapljice dojenčku ob rojstvu pomagajo zaceliti porodni šok, nato pa mu pomagajo, da ostaja v stiku sam s sabo, kajti otrok je do 7 leta starosti močno povezan s svojo mamo in tako rekoč doživlja in občuti vsa čustvena stanja in stiske svoje mame. Pri dojenju se prav tako vse kar doživlja mama prenese v dojenčkovo čustveno polje.

BACHOVE KAPLJICE V ČASU NOSEČNOSTI

Bachove kapljice močno podprejo žensko v času nosečnosti in s tem tudi še nerojenega otroka, kajti otrok zaznava vse, kar doživlja ženska v času nosečnosti. Bolj, kot je nosečnica podprta, več pozitivne hrane prejme otrok, kar vpliva tudi na čas odraščanja otroka.

BACHOVE KAPLJICE ZA PSE IN MAČKE

Bachove kapljice so dopolnilna metoda zdravljenja psov in mačk. Psi in mačke si lahko imajo navidezno enake težave, ampak bodo dobili različne kombinacije esenc, saj je pripravek odvisen od vedenja psa in njegovih lastnosti. Živali imajo čustva in njihovo vedenje je marsikdaj zunanji odziv njihovega notranjega dogajanja. Občutijo lahko žalost, veselje, srečo in prav tako zapuščenost, nemir, tesnobo, strah. Bachove kapljice za vašega ljubljenčka svetujemo pri vseh oblikah strahu (poki, hrup); obiski veterinarja, če se žival odziva s strahom, stisko; prevoz; odhod na počitnice; selitev; ločitvena tesnoba; nov družinski član; smrt; šok; travma; agresija; dominanca; zapuščena žival; žival odvzeta iz zavetišča.