English English Slovenian Slovenian

CVETNA TERAPIJA

CVETNE cvetne esence so naravna metoda holističnega celjenja. Po vsem svetu zelo cenjene, saj ima njihovo delovanje izjemno moč in učinkovitost. Uravnovešajo napačna čustvena stanja, zaradi katerih pride do negativnih vedenj, reakcij, misli in na koncu do fizičnih težav in bolezni. Njihova zdravilna moč je izredno dragocena.

Sposobne so spraviti v ravnovesje tudi ekstremna čustvena stanja, tako pri otrocih, kot pri odraslih.

NEURAVNOTEŽENA IN NEPREDELANA ČUSTVENA STANJA IN SKRITE TRAVME VODIJO DO TELESNIH BOLEČIN lN TEŽAV. VSAKA ESENCA USTREZA TOČNO DOLOČENEMU ČUSTVU IN DELUJE TAKO, DA TO ČUSTVO VRNE NAZAJ V NARAVNO, URAVNOTEŽENO IN ZDRAVO STANJE.

 Esence delujejo na zelo subtilne načine in prinašajo temeljite spremembe. Celijo tudi tiste najbolj zakoreninjene travme, kamor naš spomin ne seže (čas v maternici, čas rojstva, čas po rojstvu, v otroštvu, karmično prenešene).

Čas jemanja je odvisen od vsakega posameznika, saj globoke travme in zakoreninjeni vzorci potrebujejo več časa, da se zacelijo. V vsakem primeru pa svetujem, da se prva steklenička vedno porabi do konca, tudi če se odločite, da ne boste nadaljevali svojega procesa ali če jih boste uporabili zgolj za zdravljenje akutnih stanj.

Zdravijo vzroke in NE zgolj simptomov, kajti vsaka težava, ki se pokaže na telesu ima svoj izvor, svoje korenine in če želimo, da se popolnoma odpravi, moramo začeti pri izvoru. Zdravljenje samo fizičnega telesa prinese zgolj trenutno olajšanje, prekrije pa prave vzroke nastanka bolezni, kar je lahko marsikdaj tudi nevarno, saj ostane pravi vzrok zamaskiran, oseba pa misli, da je pozdravljena.

Kapljice so primerne v vseh življenjskih obdobjih za pomoč v težkih življenjskih situacijah v kriznih trenutkih. Prav tako so čudovita pomoč in opora pri našem osebnem procesu in duhovnem razvoju, saj nam pomagajo, da pridemo v globlji in resničen stik s sabo, s svojim telesom, čustvi in ​​dušo. ​​

CILJ Cvetne terapije je, da v nas ponovno vzpostavi duševno ravnovesje in nas na ta način poveže z lastnimi duševnimi in telesnimi močmi, ki jih nosimo v sebi.​​

CVETNA TERAPIJA ne obljublja hitre ozdravitve. Obljublja pa ozaveščanje. Obljublja pot k sebi. Obljublja stik z dušo. Obljublja duševno in telesno celjenje. Obljublja odpravljanja vzrokov nastanka težav in bolečina. Ko se zacelijo in odpravijo vzroki, tudi bolečine in bolezen niso več potrebne. Tako kot ima vsako čustveno stanje svojo frekvenco, ima svojo frekvenco oziroma duhovno kvaliteto tudi vsaka rastlina. Kvaliteta rastline vpliva na čustveno ali duševno stanje človeka. Ko uživamo cvetne esence, se duhovna kvaliteta posameznih rastlin, ki jih uživamo prenese v naš sistem in celjenje se začne. Ko se kapljice že nekaj časa jemljejo, se začne neuravnoteženo čustveno / duševno stanje uravnovešati. Pomagajo strah zamenjati s pogumom, nemir z mirom, naučijo nas, da se zmoremo postaviti zase, da se zmoremo ustaviti, kadar naše fizično telo potrebuje počitek, da zmoremo besede ne, kadar bi bil ja zgolj iz občutka dolžnosti, da se osvobodimo občutka krivde, ki je pri marsikomu tako pogosto prisoten, da je več mogoče zapustiti situacije, v katerih smo nesrečni. Prav tako nam pomagajo, če se soočamo s fizičnimi bolečinami. Pomagajo nam ozavestiti določena čustvena stanja, potlačene vzorce, pogledati morebitna nepredelana stanja, ki se v nas povzročijo bolečine v blokadah in nam preprečijo, da bi živeli tukaj zdaj.