Kako celijo cvetne esence

Cvetne esence so vibracijske frekvence, ki so več dimenzionalne v svoji zdravilni moči. Delujejo na zelo subtilne načine, ki prinesejo posamezniku temeljito duhovno preobrazbo, spremembo in celjenje. Bachova terapija je namenjena celjenju akutnih stanj, kar pomeni, da jih jemljemo krajši čas, glede na stanja, ki se nam pojavljajo in ji potrebujemo uravnovesiti in celjenju globoko zakoreninjenih čustvenih stanj. Kadar čistimo globoko zakoreninjena čustvena stanja in travme, ki so se zgodile, jih je potrebno jemati v daljšem časovnem obdobju. Če ne delamo na celjenju, povzročijo blokade slej ko prej določene fizične težave. Blokade so lahko neuravnovešena čustvena stanja ali negativni miselni vzorci.

Poleg osebnosti, dobimo tudi vzorce od naših staršev, ki imajo največ vpliva na nas v otroštvu. Ti vzorci so lahko pozitivne ali negativne narave. V otroštvu razvijemo mnogo vzorcev, ki jih jemljemo za svoje in se nam zdijo naravni, saj ne poznamo drugega. Če so starši vedno hiteli in pritiskali tudi na nas s hitenjem razvijemo vzorec hitenja, saj kot otrok dobimo vtis, da je hitenje naravno. In tako pride v odraslosti do nepotrpežljivosti in hitenja v pretiranem stanju. Če se iskreno opazujemo od znotraj in zunaj lahko vidimo svoja neravnovesja.

Esence nam pomagajo, da se celimo in postajamo bolj celostni. Bachove kapljice niso za osebe, ki si želijo, da bi jih čudežna palčka rešila, sami pa nebi nič naredili. Niso hitra metoda, za odpravljanje neželenih simptomov, saj delajo na izvoru, na vzroku. In ne gre ravno tako, da popijemo določene esence in potem bomo zaceljeni, seveda se bodo stvari začele spreminjati v pozitivno smer, ampak potrebno je našo sodelovanje, naša budnost. Celjenje je delo na sebi, je pot, je ozaveščanje, je spreminjanje svojih vedenj, misli…je proces podoben lupljenju čebule. Ko prečistimo aspekte na površini, naletimo na potisnjene, globoko zakoreninjene vzorce, ki prihajajo na površje, da bi jih celjenje preobrazilo. Dostikrat gre za vzorce, ki se jih prej nismo zavedali.

Bachova terapija je potovanje vasem potovanje k sebi, ozaveščanje, delo na sebi. Na tej poti je veliko izzivov. Postopoma, ko gremo skozi ta proces celjenja in naša zavest raste, bolj postajamo uglašeni z božansko zavestjo, univerzalnim duhom in najvišjo ustvarjalno silo. Če ne želite delati na sebi, če ne želite skozi proces celjenja in bi radi samo mirno spali ali se znebili določenih strahov je seveda tudi to mogoče. V kolikor pa želite lastno celjenje pa se pripravi osebna mešanica, ki je namenjena samo vam in vam pomaga v vašem lastnem procesu preobrazbe in vas vodi v globino vaše duše in srca.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja